Camins Escolars al CEIP Frederic Godàs

Cursa "slow": guanya qui arriba l'últim!

La corresponsabilitat de la ciutadania per uns camins més segurs i autònoms

La voluntat de crear un Camí Escolar va lligada a un compromís tan intern com extern del centre educatiu i seria adient que hi participessin els diferents agents:

  • Les famílies
  • La direcció del col·legi i professorat
  • L’AMPA
  • Els establiments del barri
  • Les associacions del barri
  • La Paeria

El concepte camins escolars respon a la idea de dissenyar rutes adequades per tal que la canalla sense els pares, si s’escau, puguin anar i tornar de l’escola a través de rutes dissenyades sota el criteri del principi de jerarquia de la mobilitat: Primer a peu, segon en bici, tercer en bus i quart en cotxe compartit.

El camí escolar és una via de circulació preferent, escollida entre aquells recorreguts més utilitzats pels alumnes, que facilita que anar a l'escola sigui una activitat agradable i segura, dins d'un model de barri més sostenible.

Promou que els nens i les nenes es desplacin preferentment a peu o en bici sense l’acompanyament d’un adult, afavorint la integració de l'escola en la dinàmica diària del barri i fent partícips als veïns i comerciants de l'educació comunitària.

Pots llegir-ne més informació al document adjunt.


Si voleu col·laborar amb nosaltres i formar part de la comissió només cal que envieu un correu a caminsescolars@ampagodas.cat i ens posarem en contacte amb vosaltres.

Fitxers adjuntsMida
Projecte camins (PDF)72.1 KB
PLA MOBILITAT CAMINS ESCOLARS.pdf53.97 KB
Cappont_pla_de_mobilitat_2011_definitiu.pdf216.41 KB
activitat camins escolars maig 2018 revisió bicis.pdf88.69 KB